Wine Pleasures trip Barcelona

The finest from Catalunya

Wine Pleasures trip Barcelona

Soms heb je van die verrassingen waar je niet lang over hoeft na te denken, daar wil je gewoon bij zijn! Dat had ik met de uitnodiging die ik kreeg voor een Pleasure Workshop & Winery Visit Programme, welke werd gehouden in Catalonië/ Barcelona. ⁣
⁣⁣
Wat een geweldig wijn feest werd het! Intense dagen, dat dan weer wel, maar bijzondere wijnen/ cava geproefd en mooie en waardevolle contacten gelegd alsmede met elkaar genoten van goed gezelschap en wederzijdse interesse.

Na twee volle agenda dagen met geplande proeverijen en uitleg was het fijn om in ontspannen sfeer met de betreffende wijnproducenten en andere importeurs gezellig aan tafel te gaan. Alle wijnen staan open en iedereen grijpt zijn kans om er een wijn-spijs-beleving van te maken.

Interessant om nogmaals het verhaal aan te horen waarom er zoveel belangrijke Catalaanse wijnhuizen de DO CAVA uitstappen. Catalanen willen af van de (goedkope) reputatie en voelen het als een schande om te worden vergeleken met de Italiaanse Prosecco en eisen bij het CAVA domein om meer richtlijnen zodat niet iedereen zomaar het zegel DO cava kan krijgen opgeplakt. DO CAVA luistert hier niet naar en juist daarom is er ook zoveel cava voor een prikkie te koop. Dit geeft de naam cava een slecht imago zeker richting de betere wijnhuizen welke wel een cava van kwaliteit de markt op brengen.  Het ambachtelijk proces van cava moet weer worden gewaardeerd en dus opnieuw  geklassifiseerd. Een nieuwe groep ziet het levenslicht en onder twee nieuwe labels  Corpinnat en Clàssic Penedès, proberen al een aantal aangesloten wijnhuizen zich te onderscheiden van DO CAVA en komen zij met cava op de markt geproduceerd volgens scherpe richtlijnen.

De wereld van wijn is een moeilijke business, er is zoveel concurrentie. Maar als je dan met eigen ogen kunt zien hoeveel energie en passie in een familieproject wordt gestopt dan kijk je gelijk met hele andere ogen naar een fles wijn. In een goeie fles wijn/cava  wordt heel veel liefde, ambacht en aandacht gestopt. Hiervan moet je niet gelijk een hele doos willen inslaan voor een supermarkt prijs!

GENIET VAN DIE ENE FLES WIJN OF CAVA MET HET VERHAAL ACHTER HET PROCES EN ZIJN PRODUCENT MET ZIJN LIEFDE VOOR HET PRODUCT.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.