Proef het rijke Catalaanse leven en laat je verleiden door een land dat Catalonië heet

Alegre Import staat voor kwaliteit van leven

ONZE MISSIE

Persoonlijk contact
vinden wij  belangrijk 

Onze passie en liefde voor Catalonië brengen wij graag over en daarbij is persoonlijk contact met alle partijen voor ons heel belangrijk. Of het nou om onze leveranciers, onze klanten of ons Catalaans netwerk gaat,  wij zijn overal het eerste contactpunt en juist daarom kunnen wij het verhaal achter Catalonië vertellen.

Ons verhaal
ONS DOEL

Onze passie voor Catalonië brengen wij graag over 

‘La senyera’, de Catalaanse vlag, staat symbool voor Catalonië. Met een eigen taal, cultuur, levensstijl en keuken geven Catalanen vorm aan een persoonlijke identiteit. Een prachtig land wat zoveel te bieden heeft; zon, zee, strand, bergen, lekker eten en natuurlijk de Catalaanse gastvrijheid. 

Alles over Catalonië
CATALAANSE WIJNEN EN MEER

‘Passió de la terra Catalana’ 
zonnig genot met karakter

 De populariteit van Catalaanse wijn inclusief cava profiteert van een goed imago. Catalonië kent inmiddels 12 wijnregio’s, staat bekend om zijn cava uit de Penedès  en produceert de laatse jaren een diversiteit aan ambachtelijk bier. Kortom, genoeg om van te genieten.

Lees meer
CATALAANSE GASTRONOMIE

Laat je
inspireren 
door het
rijke
Catalaanse leven

Zo divers als het Catalaanse landschap is, zo veelzijdig is ook haar gastronomie. Mede dankzij het inmiddels gesloten maar wereldberoemde restaurant ‘el Bulli’  is de Catalaanse keuken op de kaart gezet. Wie smult er niet van pà amb tomàquet, ‘home-made allioli, fideuà of een calçotada in februari. Eén ding is zeker;  hier weet men wat goed, gezond en lekker eten is. 

Gastronomie en wijn ervaring

Het hele jaar door Catalaanse gastronomie

12 MAANDEN GENIETEN
LEVEN DOE JE SAMEN

Genieten van
het leven doe je  samen 

Wijn en eten vertegenwoordigt maar liefst 20% van de Catalaanse industrie en ongeveer 18% van de bevolking werkt in deze sector.

Catalanen weten wat goed leven is. Eten is vooral gezellig en doe je met elkaar. Of je nu op het platteland bent of op zondagmiddag een terrasje pakt of een willekeurig restaurant binnenloopt;  overal draait het om de passie voor goed en lekker eten met elkaar.

Wij blijven altijd op zoek naar de beste producten met een verhaal

VOLG ONS OP INSTAGRAM
CATALAANSE TRADITIES

Catalonië 
is rijk aan cultuur  en tradities

Of het nu gaat om Dalí, Gaudi, Sardanes, Diables, Bastoners of la Castanyada; Catalonië zit vol met cultuur en tradities. De in 2010 aan UNESCO’s werelderefgoedlijst toegevoegde ‘Castellers’ zijn hiervan misschien wel het grootste boegbeeld van de kracht en saamhorigheid welk Catalonië uitstraalt. Alleen met vertrouwen in elkaar kun je een ‘castell’ (mensentoren) bouwen en als je kunt ‘bouwen’ op elkaar wordt de wereld vanzelf een stukje mooier.

Lees meerCastellers toegevoegd aan Werelderfgoedlijst

Actueel 
Festes de Sant Narcis

Castellers trotseren 100 traptreden voor de kathedraal in Girona 2 November 2019

KIPPENVEL

Laatste nieuws

Recept voor Panellets

Het maken van panellets heeft een sociaal aspect Panellets zijn onlosmakelijk verbonden met ‘la Castanyada’ oftewel het kastanjefeest wat wordt gevierd op 31 oktober. Panellets maak je met je dierbaren[…]

Read more

La Castanyada

Één van de vele traditionele feesten in Catalonië ‘La Castanyada’ ofwel kastanjefeest wordt gevierd op 31 oktober, gelijk aan het bij ons overgewaaide Amerikaanse feest Halloween. ‘La Castanyada’ gaat vooraf[…]

Read more

Staking

Barcelona barst uit zijn voegen, als de driedaagse vrijheids wandeling ’s middags in de stad eindigt als algeheel protest tegen het vonnis van de gevangen politici. Maandag 14 oktober 2019[…]

Read more