CATALAANSE PRODUCTEN IN NEDERLAND

TE KOOP BIJ ALEGRE IMPORT

Authentieke Catalaanse producten uit een land wat Catalonië heet. In Nederland zijn we goed bekend met al het lekkers uit Spanje. Maar Catalunya voegt hier nog zijn eigen specifieke delicatessen aan toe. In dit noordoostelijke deel van Spanje onderscheidt men zich door authenticiteit én kwaliteit. Wij leveren een mooi assortiment aan Catalaanse streekproducten in Nederland. Niet alles is altijd op voorraad en sommige producten zijn seizoengebonden. Maar je kunt altijd bij ons terecht als je op zoek bent naar iets speciaals of je even in Barcelona wilt wanen. Heb je specifieke wensen betreffende Catalaanse producten informeer dan gewoon vrijblijvend.

Bij Alegre importeren wij rechtstreeks vanuit de provincies Barcelona, Lleida, Girona of Tarragona.

CATALAANSE KAZEN IN NEDERLAND

AMBACHT UIT CATALUNYA KOOP JE BIJ ALEGRE IMPORT

Naast alle ontelbare Spaanse kazen doet Catalonië ook een duit in het zakje. Op vele lokale markten zijn er onbekende authentieke kazen te vinden. Lokale boeren met liefde voor het vak presenteren vol passie hun producten. Stuk voor stuk pareltjes, handgemaakt, dagelijks gewassen en gekeerd. Wij kennen boeren die ‘s nachts de wekker zetten om dit ‘keer-proces’ te voltooien. Catalaanse kazen vallen veelal in de prijzen op nationale – en internationale beurzen. De melk komt van schapen en geitjes welke nog het voorrecht hebben om in de vrije natuur te leven. 

Formatge de Farcell is een traditionele kaas welke zijn naam dankt aan de stof mantel de Farcell. De kaas rijpt in de vorm van een knapzak en hier komt de geschiedenis van deze Catalaanse ruitjes stof vandaan. Er zijn niet veel kaasboeren te vinden met dit bijzondere product. 

Mató is een oorspronkelijk product uit de Catalaanse Pyreneeën. Een verse kaas, rijk aan calcium en heerlijk in combinatie met honing.

De keuze aan harde Catalaanse kazen is groot. Boeren gerijpte kazen zijn veelal in formaten van 3 kilo verkrijgbaar. De melk wordt gebruikt van schapen welke veelal nog met een herder door de bergen lopen. Of van ronddartelende geitjes van eigen boerderij. 

Er zijn vele blauwe Spaanse kazen bekend uit onder andere de Picos d’Europa. Maar juist de onbekende exemplaren uit Catalonië smelten op je tong. Romige kazen waaraan de schimmel Penicillium Roqueforti wordt toegevoegd. 

XARCUTERIA IN NEDERLAND

CATALAANSE PRODUCTEN TE KOOP BIJ ALEGRE IMPORT

Catalunya staat bekend om zijn droge worsten. Maar ook gekookte producten zijn van een bijzondere kwaliteit. Vleeswaren geproduceerd volgens traditie en oude familie recepten.

In de provincie Barcelona staat de stad Vic bekend om zijn gedroogde worsten. Op bijna  elke hoek van de straat tref je een slager met de lekkerste fuet en llonganissa

Sobrassada | sobrasada is een bijzondere delicatesse oorspronkelijk afkomstig uit Mallorca. Een traditioneel product wat door vele lokale boertjes tot een uniek product wordt gemaakt. Met een geheel eigen identiteit kent deze ‘smeerworst’ vele mogelijkheden. 

Botifarres | Botifarras zijn er in vele soorten en maten verkrijgbaar. Een verse botifarra is ideaal voor op de BBQ en de gekookte worsten zijn heerlijk als vleeswaren of om pintxos mee te maken. De worsten worden gemaakt van puur en eerlijk varkensvlees. Hieraan wordt slechts zout, peper en kruiden toegevoegd. Een botifarra negre is een geroemde bloedworst variant. 

CALÇOTS | SEIZOENSPRODUCT

CATALAANSE PRODUCTEN IN NEDERLAND

CALÇOTS | SEIZOENGEBONDEN 

Calçots is een Catalaans streekproduct verkrijgbaar van januari tot maart. Dit vegan product maakt onderdeel uit van één van de  belangrijkste Catalaanse tradities. De bakermat van de calçots is Valls, een plek in centraal Catalonië. De jaarlijkse calçotada is hier inmiddels een toeristische attractie geworden. Bij het eten van deze ui is Romesco saus onmisbaar. Deze oranje saus heeft als basis amandelen, tomaten en knoflook.

Alegre importeert calçots gedurende het calçots-seizoen. Daarna leveren wij nog een maandje langer calçots welke in Nederland worden verbouwd. 

CATALAANSE WIJNEN IN NEDERLAND

ALEGRE IMPORTEERT UIT CATALAANSE WIJNDOMEINEN

Klant worden bij Alegre Import

Bent u nog geen klant maar wel geïnteresseerd in onze Catalaanse delicatessen? Vult u dan het registratieformulier in en daarna nemen wij contact met u op.