Wijnproeverij DO Penedès

Wijnproeverij DO Penedès


Evenementgegevens


PROGRAMMA

Wil je je restaurant, strandtent of lunchroom uitlichten? Denk dan eens aan een door Alegre Import georganiseerde wijnproeverij. Leuk om nieuwe klanten te genereren of om binnen je bestaande klantenkring een terugkerend evenement van te maken.

Wij kunnen je ondersteunen met suggesties voor kleine bijpassende Spaanse gerechtjes. Gedurende de workshop met originele en verrassende thema’s specialiseren wij ons door één Catalaans wijndomein uit te lichten of juist een presentatie van verschillende Catalaanse wijnregio’s. Wij leveren een leerzame maar bovenal gezellige proeverij met veel weetjes over de wijn, de bodega en de cultuur uit het betreffende wijngebied. Klanten die zich inschrijven hoeven absoluut geen wijnkenner te zijn, wij leveren geen wijncursus, maar streven naar een wijnproeverij met een ‘knipoog’.

PRIJS

De kosten voor een wijnproeverij bedragen € 37,50 en zijn inclusief bijpassende hapjes

GIFT CARD

Verras je partner, familie, kennis of collega met een exclusieve wijnproeverij. Bestel hier je gift card.

Wijnproeverij DO Penedès 27 Februari start 19.00 uur

Locatie:  4DEX Spieringweg 635, 2141 ED Vijfhuizen

 

Wat kun je verwachten?

  • Presentatie van 6 verschillende wijnen uit één uitgelicht Catalaans wijngebied
  • Uitleg over de regio en uitleg over de wijnen
  • Proeven van prachtige wijnen en/of cava met bijpassende hapjes
  • Een ongedwongen sfeer, gezellig samenzijn en een ultieme beleving
  • Mooie producten met een verhaal

DO Penedès, land van Cava  en moderne wijnbouw

Wijnland Penedès gaat zo’n 27 eeuwen terug in de tijd en nodigt je uit om het verleden en heden te ontdekken in één van de meest oude wijnbouwgebieden in de Mediterranee. Op een open en wijd gebied tussen Barcelona en Tarragona vind je DO Penedès vanaf de Mediterrane zee tot aan de bergen landinwaarts. De invloed van de zon en de Mediterrane zee maken van de Penedès een ideaal wijngebied. Bergen beschermen tegen de koude noordenwind en de hooggelegen wijnvelden leveren perfecte druiven met voldoende zuren. DO Penedès is de pionier in koude vergisting en roestvrijstalen fermenteatietanks. Haar kalkrijke bodem, het microklimaat en de Mediterrane zee leveren Penedès de ideale condities voor de wijnlandbouw.

Mis het niet, een workshop met een knipoog waar kennis en gezelligheid hand in hand gaan.