assortiment Spaanse ham_Alegre Import.nl

SPAANSE HAM

OOK ONTBEEND OF VERS GESNEDEN

Bij Alegre Import kunt u terecht voor een ruim assortiment aan Spaanse ham. Ham met bot, ontbeend of als gesneden vleeswaren. Ons assortiment bestaat uit Ibérico [Bellota], Duroc en Serrano. Daarbij kunt u bij ons terecht voor de bekende en minder bekende merken, uiteraard altijd gecertificeerd. Laat u niet misleiden in de wondere wereld van Spaanse ham. Kies voor kwaliteit die bij uw bedrijfsfilosofie past. Wij vertellen er graag meer over.

KWALITEIT UIT SPANJE

D.O.P. OF I.G.P. gecertificeerd

Alegre Import staat garant voor kwaliteit aan Spaanse Ibérico en Serrano hammen. Al onze hammen blijven tot het moment van aankoop in de beste condities bij onze leveranciers in Spanje. Van hieruit leveren wij rechtstreeks naar onze klanten in Nederland. Wij kunnen overal in tegemoet komen en denken graag met je mee. Ga je voor het topje van de ijsberg of heb je een andere insteek. Wij bieden een ruime keus aan gecertificeerde Ibérico én Serrano hammen met D.O.P. of I.G.P. keurmerk.

JAMÓN IBÉRICO 

SPAANSE HAM

Gaat u voor Beher uit Guijelo óf Altanza uit Jabugo? Misschien bent u op zoek naar 5JOTAS. Dit is wellicht het hoogst aangeschreven en prestigieuze merk op het gebied van Spaanse Ibérico ham. Maar misschien wilt u topkwaliteit van lokale boeren. Bij Alegre Import bent u aan het juiste adres in deze wereld aan bijzondere Spaanse gourmet producten.

Onze Ibérico kwaliteit komt uit JABUGO, GUIJELO, LOS PEDROCHES of EXTREMADURA.

KWALITEITS LABELS

IBÉRICO HAM

Aan de hand van de kleuren labels kun je een Ibérico ham van kwaliteit onderscheiden. Het ras én de voeding zijn hierin de twee onderscheidende factoren.

 • ZWART
  • 100% Ibérico, vrije uitloop en eikeltjes gevoed
 • ROOD 
  • 75% óf 50% Ibérico, vrije uitloop en eikeltjes gevoed
 • GROEN
  • 100%, 75% óf 50% Ibérico, vrije uitloop en gevoed met granen, grassen en mossen.
 • WIT
  • 100%, 75% óf 50% Ibérico, groeien op in de stal en gevoed met een aangepast dieet van gerst, tarwe, mais en soja.

Zwart, Rood, Groen en Wit etiket voor Spaanse Ibérico hammen_Alegre Import

SPAANSE HAM

IBÉRICO | EEN WERELD OP ZICH

Jamón Ibérico wordt als een van de beste gedroogde hammen ter wereld gezien en is een wereld op zich. Het Iberische varken is een zwart varkens ras en levert hoge kwaliteit Spaanse gedroogde hammen. Dit bijzondere varken leeft alleen in Spanje en stamt af van het mediterrane wilde zwijn. Het vlees zelf is rijk aan enkelvoudige onverzadigde vetzuren. Deze zijn vooral tussen de spiervezels aanwezig en zorgen ervoor dat het vlees smelt in de mond.

Er is veel onduidelijkheid over Spaanse Ibérico hammen en de variatie in prijzen. Het heeft alles te maken met wel of niet 100% zuiver Ibérico varken en de voeding gedurende het leven van dit Iberische varken. Alleen de Spaanse hammen van het Spaanse varken die in de vrije natuur ‘dehesa’ rondlopen en in hun laatste groeifase uitsluitend met eikels ‘bellotas’ zijn gevoed, mogen Jamón Ibérico de Bellota [achterpoot] of Paleta Ibérica de Bellota [voorpoot] worden genoemd. Dit is vastgelegd in de Spaanse wetgeving. Varkens die een mix hebben gehad van graanvoer en daarna  de vrije natuur in gaan om zo landgrassen en eventuele restanten aan eikels te kunnen eten worden Jamón Ibérico Cebo de Campo genoemd en de Spaanse hammen Jamón Ibérico Cebo zijn slechts gevoed met een mix aan graanvoer en gaan niet de vrije natuur in.

JAMÓN SERRANO | DUROC

SPAANSE HAM

Dit Spaanse varken levert zo’n 90% van de totale productie aan Spaanse hammen. 

Jamón Serrano wordt gemaakt van witte varkens, oftewel ‘el cerdo blanco’. Deze varkens worden gevoed met graan en maïs. Een belangrijk ras binnen deze kwaliteit is Duroc. De smaak van deze Spaanse Serrano ham is mild met een aangenaam aroma.

Onze Serrano hammen komen uit SERÓN, TREVÉLEZ of TERUEL. Tevens leveren wij een gourmet en lokaal product van de beste kwaliteit uit het Catalaanse binnenland

Klant worden bij Alegre Import

Bent u nog geen klant maar wel geïnteresseerd in onze Spaanse hammen? Vult u dan het registratieformulier in en daarna nemen wij contact met u op.