Spaanse hammen

Alegre Import levert een ruim assortiment in Spaanse hammen. Wij verkopen complete hammen, ontbeend, in blokvorm of als gesneden vleeswaren in horecaverpakking. In ons assortiment Spaanse hammen vind je zowel de Jamón Ibérico, Duroc als de Jamón Serrano.

Jamón Serrano

Jamón Serrano, in Nederland beter bekend als Serrano ham, zorgt voor zo’n 90% van de productie van het totaal aantal gerookte Spaanse hammen. De Jamón Serrano is afkomstig van witte varkens, oftewel ‘el cerdo blanco’. Deze varkens worden gevoed met graan en maïs. De smaak van de Jamón Serrano hammen is mild en heeft een aangenaam aroma. Alegre Import biedt een ruime keuze in gecertificeerde Serrano hammen met D.O.P. en I.T.G. keurmerken.

Jamón Ibérico

Alegre Import distribueert in Nederland een ruime keuze aan Iberische hammen. Ga je voor de allerbeste en meest kostbare kwaliteit of heb je een andere insteek?! Wij kunnen in veel tegemoet komen en denken graag met je mee. Van Spanje’s meest prestigieuze merk op het gebied van Spaanse Ibérico ham 5J (5Jotas) of ons ‘huismerk’ Altanza uit Jabugo tot Beher uit Guijelo.

Jamón Ibérico wordt als een van de beste Spaanse hammen ter wereld gezien en is een wereld op zich. Het Iberische varken is een zwart varkensras en levert hoge kwaliteit Spaanse gedroogde hammen. Dit specifieke varkensras leeft alleen in Spanje en stamt af van het mediterrane wilde zwijn. Het vlees zelf is rijk aan enkelvoudige onverzadigde vetzuren. Deze zijn vooral tussen de spiervezels aanwezig en zorgen ervoor dat het vlees smelt in de mond.

Er is veel onduidelijkheid over Spaanse Ibérico hammen en de variatie in prijzen. Het heeft alles te maken met wel of niet 100% zuiver Iberisch varkensras en de voeding gedurende het leven van het Iberische varken. Alleen de Spaanse hammen van het Spaanse varken die in de vrije natuur ‘dehesa’ rondlopen en in hun laatste groeifase uitsluitend met eikels ‘bellotas’ zijn gevoed, mogen Jamón Ibérico de Bellota (achterpoot) of Paleta Ibérica de Bellota (voorpoot) worden genoemd. Dit is vastgelegd in de Spaanse wetgeving. Varkens die een mix hebben gehad van graanvoer en daarna  de vrije natuur in gaan om zo landgrassen en eventuele restanten aan eikels te kunnen eten worden Jamón Ibérico Cebo de Campo genoemd en de Spaanse hammen Jamón Ibérico Cebo zijn slechts gevoed met een mix aan graanvoer en gaan niet de vrije natuur in. 

Bestellen?

Voor meer informatie over ons assortiment Spaanse hammen kunt u ons altijd mailen en dan maken wij graag een afspraak met u. Ook voor andere vragen kunt u natuurlijk altijd bij ons terecht. Wij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 10:00 en 16:00 uur op telefoonnummer 06-15571726 of per mail info@alegreimport.nl