SPAANSE KAAS IN NEDERLAND

TE KOOP BIJ ALEGRE IMPORT

Nederland staat bekend als kaasland maar vergis je niet in de enorme mogelijkheden uit Spanje. Een Manchego kaas is wellicht het meest bekend en kun je inmiddels overal verkrijgen. Maar juist die onbekende en ambachtelijke Spaanse kazen maken van Spanje een delicatessen land bij uitstek. 

U kunt bij ons terecht voor Spaanse kazen met D.O.P. herkomstcertificering zoals Manchego, Tetilla, Mahón of Cabrales. Daarbij ligt onze focus ook bij Catalaanse authentieke kazen van kleine lokale boertjes. Handgevormd en geproduceerd van rauwe geiten- of schapenmelk. Onze voorkeur gaat uit om de producten tot het laatste moment en in de beste conditie bij de boer te laten. Geen eten verspillen is hierbij onze filosofie. Onze voorraad is dus beperkt en vereist soms een minimale levertijd.

D.O.P.

MANCHEGO

D.O. Cabrales_Alegre Import.nl

D.O.P.

CABRALES

logo mahon_ spaanse kaas uit menorca met dop certificaat_Queso Mahon_Alegre Import.nl

D.O.P.

MAHÓN

Logo DOP Urgèlía_Alegre Import

D.O.P.

URGÈLÍA

Logo DOP Ibores_Alegre Import

D.O.P.

IBORES

Logo DOP San Simon da Costa_Alegre Import

D.O.P.

SAN SIMON DA COSTA

D.O.P.

TORTA DEL CASAR

CATALAANSE KAAS IN NEDERLAND

AMBACHT UIT CATALUNYA KOOP JE BIJ ALEGRE IMPORT

In dit noordoostelijke deel van Spanje onderscheidt men zich door authenticiteit én kwaliteit. Bij Alegre importeren wij rechtstreeks vanuit de provincies Barcelona, Lleida, Girona of Tarragona. Wij leveren een mooi assortiment aan Catalaanse streekproducten in Nederland. Naast alle ontelbare Spaanse kazen doet Catalonië ook een duit in het zakje. Op vele lokale markten zijn er onbekende authentieke kazen te vinden. Lokale boeren met liefde voor het vak presenteren vol passie hun producten. Stuk voor stuk pareltjes, handgemaakt, dagelijks gewassen en gekeerd. Wij kennen boeren die ‘s nachts de wekker zetten om dit ‘keer-proces’ te voltooien. Catalaanse kazen vallen veelal in de prijzen op nationale – en internationale beurzen. De melk komt van schapen en geitjes welke nog het voorrecht hebben om in de vrije natuur te leven. 

Formatge de Farcell is een traditionele kaas welke zijn naam dankt aan de stof mantel de Farcell. De kaas rijpt in de vorm van een knapzak en hier komt de geschiedenis van deze Catalaanse ruitjes stof vandaan. Er zijn niet veel kaasboeren te vinden met dit bijzondere product. 

Mató is een oorspronkelijk product uit de Catalaanse Pyreneeën. Een verse kaas, rijk aan calcium en heerlijk in combinatie met honing.

De keuze aan harde Catalaanse kazen is groot. Boeren gerijpte kazen zijn veelal in formaten van 3 kilo verkrijgbaar. De melk wordt gebruikt van schapen welke veelal nog met een herder door de bergen lopen. Of van ronddartelende geitjes van eigen boerderij. 

Er zijn vele blauwe Spaanse kazen bekend uit onder andere de Picos d’Europa. Maar juist de onbekende exemplaren uit Catalonië smelten op je tong. Romige kazen waaraan de schimmel Penicillium Roqueforti wordt toegevoegd. 

MEMBRILLO | KWEEPEERGELEI

EEN GEZONDE VOEDINGSBRON BIJ SPAANSE KAAS

Spaanse kaas wordt traditioneel gebruikt in combinatie met Membrillo. Dulce de Membrillo of Codonyat is een gelei welke wordt gemaakt van kweeperen. Deze bittere vrucht is niet geschikt om als fruit te consumeren.

Het product wordt zeer gewaardeerd in het mediterrane dieet vanwege zijn hoge voedingswaarde. Het heeft een medicinale werking en wordt aangeraden voor mensen met hart-, vaat of cholesterol problemen. Het is effectief bij de bestrijding tegen diarree en constipatie en heeft een hoog mineralen- en ijzer- en Vitamine-C gehalte. Kortom genoeg dus om deze zoete lekkernij ook eens bij Spaanse kaas te proberen. Verkrijgbaar in diverse formaten en verpakkingen.

Plak memrillo gemaakt van gele Spaanse kweeperen_in Nederland te koop bij Alegre Import.nl

HULP OF INFORMATIE NODIG?

Bent u nog geen klant maar wel geïnteresseerd in onze bijzondere Spaanse en gespecialiseerde Catalaanse kaas? Wij zijn te bereiken van maandag t/m vrijdag tussen 10:00 en 16:00 uur.

+31 (0) 615571726

info@alegreimport.nl.