Uitgebreide Kerstcatalogus

Indien u de volledige kerstcatalogus van 2021 wilt inzien kunt u hier uw gegevens achterlaten. U krijgt dan een link te zien waarmee u zowel de Catalogus als de prijzenlijst kunt downloaden. Onze prijslijst is gebaseerd op een minimale afname van 10 stuks per referentie. Bij een afname boven de € 5.000,-  maken wij graag een offerte op maat. 

Alegre import kerstcatalogus 2020

SPAANSE KERSTPAKKETTEN

STEEL DE SHOW

Met een Spaans kerstpakket bent u verzekerd van succes als u familie, vrienden of personeel wilt verwennen. Wij importeren rechtstreeks vanuit Spanje en bieden een groot assortiment in reeds samengestelde kerstpakketten. Een Spaans kerstpakket bevat veelal wijn, cava, ham, worst, kaas en traditionele Spaanse zoetigheden. Uiteraard denken wij graag met u mee als u speciale wensen hebt. Liever geen alcohol, vegatarisch of slechts een turrón samenstelling? Alles is mogelijk. 

KWALITEIT UIT SPANJE

Voor originele en authentieke Spaanse producten ben u bij ons aan het juiste adres. Wij werken samen met de beste Spaanse leveranciers en bekende merken.  

Mocht u in ons ruime aanbod door de bomen het bos niet meer zien dan helpen wij u graag met kiezen.

HULP NODIG BIJ HET KIEZEN VAN HET JUISTE PAKKET?

Neem contact met ons op en wij denken graag met u mee.

+31 (0) 615571726

info@alegreimport.nl

Meer dan 20 pakketten nodig? Wij maken graag een offerte op maat!

TURRÓN

SPAANSE KERST NOUGAT

Turrón is een zoete Spaanse delicatessen en een onmisbare traditie met kerst. Belangrijkste ingrediënten zijn amandelen, honing en ei. Gedurende de Arabische overheersing vindt turrón zijn oorsprong ten zuiden van Valencia, speciaal in Jijona (Xixona) en Alicante (Alicant). Aangezien turrón wordt bereid met kostbare ingrediënten was je vroeger bevoorrecht als je je deze zoete delicatessen kon veroorloven. Turrón was een rijkelui nagerecht en werd slechts gegeten bij speciale gelegenheden.

Gedroogde vruchten vormen een belangrijk onderdeel in het Mediterrane dieet en inmiddels heeft het assortiment aan Turróns zich flink uitgebreid. Rond de kerstdagen kom je in diverse winkels vele variaties tegen.

De meest authentieke en bekendste soorten zijn:

  • Turrón de Jijona; blando (Torró de Xixona; tou), een geografisch beschermd product wat wordt bereid met gemalen amandelen en honing. Het resultaat is een zachte ‘nougat’.
  • Turrón de Alicante; duro (Torró d’Alicant; dur), een geografisch beschermd product wat wordt bereid met amandelen of hazelnoten, honing en eiwit. Dit is een harde versie turrón welke in stukjes kan worden gebroken.
  • Torta de turrón (Torró de xerta) gemaakt van amandel of hazelnoten, honing en eiwit, is een harde versie en heeft een ronde vorm.
  • Turrón de Agramunt (Torró d’Agramunt) een geografisch beschermd product gemaakt van amandelen of hazelnoten, honing en eiwit. Deze turrón is afkomstig uit de Catalaanse plaats Agramunt en heeft zowel de harde als zachte eigenschappen. 
  • Turrón yema quemada (Torró gema cremada) gemaakt met amandelen, suiker, eieren en de schil van limoen. Hiervan wordt beweerd dat in een ver verleden een patissier een té zachte kaneel variant wilde redden, door hem te branden zoals een ‘Crema Catalana’. Zo ontstond de hedendaagse nougat met gebrand eigeel welke vandaag de dag de meest verkochte soort is in Barcelona.
CARQUINYOLIS, POLVORONES, MANTECADOS EN NEULES

SPAANSE KERST KOEKJES

  • Carquinyolis zijn harde amandelkoekjes welke hun oorsprong vinden in Catalonië, de Balearen, Aragón, Sicilië en Toscane. In Catalonië kun je ze overal kopen en ze zijn met name in het najaar een gewaardeerde delicatesse. Samen met een goed glas Moscatel gedurende de Castanyada of rondom kerst is dit een gewild product.
  • Polverón is een zeer kruimelig Spaans koekje gemaakt van meel, suiker, melk en noten en vormt altijd onderdeel van het traditionele kerstpakket.
    De naam komt voort vanuit het woord ‘Polvo’ wat stof betekent. Aangezien de koekjes heel kruimelig zijn is dit geen gek gekozen naam. Individueel verpakt in kleurige papiertjes vormen deze Spaanse zoete delicatessen een feestelijk geheel.
  • Neula is een dun opgerold deegkoekje en onmisbaar binnen de Catalaanse kersttraditie. Er zijn vele variaties; naturel, gedoopt in chocolade of geheel volgens de kerstspirit gevuld met Turrón.
CATÀNIES

VERLEIDELIJKE PRALINÉ AMANDELEN

Catànies is een bijzondere zoete Spaanse delicatesse uit de autonome regio Catalonië. Het bedrijf Cudié heeft al generaties terug het geheime recept ontwikkeld voor een gekarameliseerde mediterrane Almond amandel die vervolgens wordt gedoopt in een heerlijke praliné. Deze Spaanse delicatesse welke op ambachtelijke wijze wordt vervaardigd kreeg de naam Catànies en vandaag de dag heeft het bedrijf een mooie lijn aan gourmet producten voor de echte verfijnde chocolade kenner. Alegre import specialiseert zich in Catalaanse producten en uiteraard mag dit product niet in het assortiment ontbreken.

Bent u nog geen klant maar wel geïnteresseerd in onze bijzondere Spaanse kerstpakketten of Spaanse zoete delicatessen? Wij zijn te bereiken van maandag t/m vrijdag tussen 10:00 en 16:00 uur op telefoonnummer 06-15571726 of per mail info@alegreimport.nl