SPAANSE KERSTPAKKETTEN IN NEDERLAND

Spaanse kerstpakketten van Alegre Import verzekeren u in Nederland van succes bij familie, vrienden of personeel. Wij bieden losse Spaanse kerstproducten, samengestelde pakketten of een uitgebreide kerstcatalogus [rechtstreekse levering vanuit Spanje]

CATALOGUS SPAANSE KERSTPAKKETTEN

Bent u op zoek naar een ruim assortiment dan bieden wij een kerstcatalogus van ruim 140 pakketten aan. Hierin treft u tevens Halal, Vega,  Bio of Non-alcohol pakketten aan. Levering geschiedt rechtstreeks vanuit Spanje en de uiterste besteldatum is 5 december. Wilt u onze uitgebreide kerst catalogus én prijslijst inzien, vul dan hieronder het contactformulier in. Of ga rechtstreeks naar de categorie kerstcatalogus in onze winkel. Na invullen van het contactformulier krijgt u een link te zien waarmee u zowel de catalogus als de prijslijst kunt downloaden. Wij hanteren slechts een minimale afname van € 500,- excl. BTW. Transportkosten van Spanje naar Nederland bedragen € 250,- en op verzoek kunnen wij naar een afwijkend adres laten verzenden.

SAMENGESTELDE KERSTPAKKETTEN

U kunt ook kiezen uit onze categorie kerstpakketten. Wij importeren onze producten rechtstreeks uit Spanje en zijn gespecialiseerd in ham-geschenk-pakketten. Daarnaast bevatten onze zelf samengestelde pakketten veelal wijn, cava, ham, worst, kaas en traditionele zoetigheden.
Uiteraard denken wij graag met u mee en bieden wij ook Vegetarisch of Non-Alcohol. Verzendkosten zijn naar gelang gewicht en afname. Op verzoek kunnen wij ook naar een afwijkend adres verzenden.

LOSSE SPAANSE KERST PRODUCTEN

Voor originele en authentieke Spaanse producten bent u bij ons aan het juiste adres. Wij werken samen met de beste Spaanse leveranciers en bekende merken. Maak zelf een keuze in onze winkel met een ruim assortiment kerstproducten

HULP NODIG BIJ HET KIEZEN VAN HET JUISTE PAKKET?

Mocht u in ons ruime aanbod door de bomen het bos niet meer zien? En heeft u meer dan 20 Spaanse kerstpakketten nodig ingevuld op uw persoonlijke wensen? Laat het ons bijtijds weten en wij denken graag met u mee!

+31 (0) 615571726

info@alegreimport.nl

Uitgebreide Kerstcatalogus

Indien u de volledige kerstcatalogus van 2023 wilt inzien kunt u hier uw gegevens achterlaten. U krijgt dan een link te zien waarmee u zowel de Catalogus als de prijslijst kunt downloaden. Onze prijslijst is gebaseerd op een minimale afname van € 500,-. Transportkosten van Spanje naar Nederland bedragen € 250,-
Bestellingen ná 5 December kunnen wij niet meer verwerken.

Alegre import kerstcatalogus 2020
TURRÓN

SPAANSE KERST NOUGAT

Turrón is een zoete Spaanse delicatessen en een onmisbare traditie met kerst. Belangrijkste ingrediënten zijn amandelen, honing en ei. Gedurende de Arabische overheersing vindt turrón zijn oorsprong ten zuiden van Valencia, speciaal in Jijona (Xixona) en Alicante (Alicant). Aangezien turrón wordt bereid met kostbare ingrediënten was je vroeger bevoorrecht als je je deze zoete delicatessen kon veroorloven. Turrón was een rijkelui nagerecht en werd slechts gegeten bij speciale gelegenheden.

Gedroogde vruchten vormen een belangrijk onderdeel in het Mediterrane dieet en inmiddels heeft het assortiment aan Turróns zich flink uitgebreid. Rond de kerstdagen kom je in diverse winkels vele variaties tegen.

De meest authentieke en bekendste soorten zijn:

  • Turrón de Jijona; blando (Torró de Xixona; tou), een geografisch beschermd product wat wordt bereid met gemalen amandelen en honing. Het resultaat is een zachte ‘nougat’.
  • Turrón de Alicante; duro (Torró d’Alicant; dur), een geografisch beschermd product wat wordt bereid met amandelen of hazelnoten, honing en eiwit. Dit is een harde versie turrón welke in stukjes kan worden gebroken.
  • Torta de turrón (Torró de xerta) gemaakt van amandel of hazelnoten, honing en eiwit, is een harde versie en heeft een ronde vorm.
  • Turrón de Agramunt (Torró d’Agramunt) een geografisch beschermd product gemaakt van amandelen of hazelnoten, honing en eiwit. Deze turrón is afkomstig uit de Catalaanse plaats Agramunt en heeft zowel de harde als zachte eigenschappen. 
  • Turrón yema quemada (Torró gema cremada) gemaakt met amandelen, suiker, eieren en de schil van limoen. Hiervan wordt beweerd dat in een ver verleden een patissier een té zachte kaneel variant wilde redden, door hem te branden zoals een ‘Crema Catalana’. Zo ontstond de hedendaagse nougat met gebrand eigeel welke vandaag de dag de meest verkochte soort is in Barcelona.
CARQUINYOLIS, POLVORONES, MANTECADOS EN NEULES

SPAANSE KERST KOEKJES

  • Carquinyolis zijn harde amandelkoekjes welke hun oorsprong vinden in Catalonië, de Balearen, Aragón, Sicilië en Toscane. In Catalonië kun je ze overal kopen en ze zijn met name in het najaar een gewaardeerde delicatesse. Samen met een goed glas Moscatel gedurende de Castanyada of rondom kerst is dit een gewild product.
  • Polverón is een zeer kruimelig Spaans koekje gemaakt van meel, suiker, melk en noten en vormt altijd onderdeel van het traditionele kerstpakket.
    De naam komt voort vanuit het woord ‘Polvo’ wat stof betekent. Aangezien de koekjes heel kruimelig zijn is dit geen gek gekozen naam. Individueel verpakt in kleurige papiertjes vormen deze Spaanse zoete delicatessen een feestelijk geheel.
  • Neula is een dun opgerold deegkoekje en onmisbaar binnen de Catalaanse kersttraditie. Er zijn vele variaties; naturel, gedoopt in chocolade of geheel volgens de kerstspirit gevuld met Turrón.
CATÀNIES

VERLEIDELIJKE PRALINÉ AMANDELEN

Catànies is een bijzondere zoete Spaanse delicatesse uit de autonome regio Catalonië. Het bedrijf Cudié heeft al generaties terug het geheime recept ontwikkeld voor een gekarameliseerde mediterrane Almond amandel die vervolgens wordt gedoopt in een heerlijke praliné. Deze Spaanse delicatesse welke op ambachtelijke wijze wordt vervaardigd kreeg de naam Catànies en vandaag de dag heeft het bedrijf een mooie lijn aan gourmet producten voor de echte verfijnde chocolade kenner. Alegre import specialiseert zich in Catalaanse producten en uiteraard mag dit product niet in het assortiment ontbreken.

HULP NODIG BIJ HET KIEZEN VAN HET JUISTE PAKKET?

WIJ HELPEN U MET EEN SPAANSE KERST

Heeft u meer dan 20 pakketten nodig én ingevuld op persoonlijke wensen? Laat het ons bijtijds weten en wij denken graag met u mee!

Bent u nog geen klant maar wel geïnteresseerd in onze bijzondere Spaanse kerstpakketten of Spaanse zoete delicatessen? Wij zijn telefonisch te bereiken van maandag t/m vrijdag tussen 10:00 en 16:00 uur.

+31 (0) 615571726

info@alegreimport.nl