Logo Alegre Import | Spaanse groothandel en Catalaanse import

Betekenis Alegre:

Blij | plezier | geluk | vreugde | enthousiasme

Eigenschappen die perfect passen bij de kracht en passie van Alegre Import.

Opgericht door Claudia Snijders

Dynamisch, vol passie en met empathie voor alles en iedereen wie en wat de moeite waard maakt. Met een creatieve en ondernemende mentaliteit is Claudia gedurende haar leven in beweging en voortdurend op zoek naar nieuwe uitdagingen. 
Na 10 jaar woon- en werkervaring in de regio Catalonië, startte zij (eenmaal terug in Nederland) in 2012 het bedrijf Alegre Import.
Na vele jaren blijft haar bedrijfsvisie nog altijd hetzelfde; Liefde voor de natuur,  het persoonlijk overbrengen van een prachtig verhaal en het leveren van kwaliteit.

Wandeling in het Montseny-gebergte
Alegre import geschiedenis markt Floriande

Geschiedenis

In 2012 werd Alegre Import gelanceerd. Beginnend met een flyer en een mooie fles wijn ging Claudia de deuren langs. Het assortiment breidde zich snel uit; Wij stonden op markten, evenementen en vestigde ons al snel op een vaste locatie.
Samen met een Catalaanse kok werd het een mengelmoes van Spaanse delicatessen, afhaalmaaltijden, catering. lunchroom en Spaanse cultuur in één. 
In 2017 hebben wij afscheid van deze fysieke winkel genomen en vandaag de dag handelen wij als importeur, groothandel en consumentenwebshop vanaf een fijne plek in Amsterdam.

Waar staan we nu?

Alegre slaapt nooit en blijft altijd nadenken hoe wij het beste van het Spaanse/Catalaanse leven kunnen overbrengen. Alle ervaringen, waardevolle contacten én het beheersen van de Spaanse en Catalaanse taal is en blijft de kracht van Alegre.
Wij houden ons bezig met rechtstreekse import, wij zijn partner van een groothandel gevestigd in Barcelona en wij voorzien in een ruim assortiment van zo’n 500 Spaanse producten geschikt voor horeca, retail of catering. Daarnaast betreden wij de particuliere markt onder de handelsnaam Spaanse Boodschappen.

Er is altijd toekomst: Força i Endevant!

Montserrat gebergte