Spaans vlees

Alegre Import is er voor een prachtige lijn in bijzonder Spaans vlees. Naast een basis assortiment zijn wij er ook voor een gamma aan gourmet producten. Zoals ambachtelijke Catalaanse BOTIFARRES, IGP TERNERA GALLEGA rundvlees uit GALICIË, vers IBÉRICO varkens vlees het hele jaar door of van januari tot april IBÉRICO BELLOTA varkensvlees vers uit Jabugo.

Ibérico varkensvlees

Het Ibérico-varken is algemeen bekend als het beste en meest smaakvolle varkensras ter wereld. De Ibérico-varkens zijn alleen te vinden op het Iberische schiereiland en stammen af van het Mediterrane wilde zwijn. Het Iberische varken wordt beschermd door de Spaanse wet- en regelgeving wat zowel voor de naam als voor de volledige keten van geboorte tot slacht geldt. Doel is om het ras zo zuiver mogelijk te houden, het varken kwaliteit van leven te geven en een kwalitatief eindproduct te waarborgen. Vers Ibérico-vlees staat bekend om de hoge concentratie intramusculair vet, ook wel gemarmerd vlees genoemd. Deze marmering zorgt voor sappig en mals vlees met een unieke smaak. Bijzondere delen van het varken zijn de secreto (schouderplaat) en de presa (nekkap).

Alleen het vlees van het Spaanse varken die in de dehesa (vrije natuur) rondlopen en in hun laatste groeifase uitsluitend met bellotas (eikels) zijn gevoed, mag Ibérico Bellota heten.

Galicisch rundvlees

Rundvlees uit Galicië heeft voornamelijk bekendheid gekregen door het blonde runderras Rubia Gallega maar er gaan veel onwaarheden rond betreffende dit bijzondere vlees. Gecertificeerd rund vlees IGP Ternera Gallega uit Galicië is afkomstig van één van de volgende runderrassen: Rubia Gallega of Morenas Gallegas, alsmede onderlinge kruising van beide rassen. Of een kruising van een bovenstaand ras met Asturiana de los Valles, Limusina of Rubia de Aquitania. Kruisingen van bovenstaande stierenrassen worden tevens toegestaan met koeienras Frisona en Pardo Alpina

Het zijn runderrassen van extreem hoge kwaliteit en vanwege de enorme populariteit van vlees uit Galicië wordt het blondvee uit Galicië beschermd door de Spaanse wet- en regelgeving. Het authentieke vlees van deze gewaardeerde runderen draagt verplicht het erkenningslabel ‘Indicación Geográfica Protegida Ternera Gallega‘ en wordt sedert 1996 erkend door de Europese Unie. IGP Ternera Gallega wordt exclusief afgegeven aan runderen welke in Galicië worden geboren, opgroeien en geslacht. Scherpe controle vindt plaats vanaf geboorte, op voeding, gezondheidszorg, manier van slacht en erkende verkooppunten. Voeding bestaat slechts uit moedermelk en plantaardig krachtvoer en is uitgesloten van elk dierlijk bijproduct. De runderen worden in kleine getallen gehouden bij lokale boeren en lopen vrij rond. Bij slacht ligt het gewicht tussen de 450 en 500 kilo als het rund ongeveer de leeftijd van 6 jaar heeft bereikt. 

Middels scherpe controles behoort Galicisch rundvlees gegarandeerd tot het beste vlees met maximale kwaliteit.

Het vlees van de Gallega-runderen kenmerkt zich door de mooie en subtiele vetdooradering. De producten van deze vrije uitloop runderen staan wereldwijd bij veel sterrenkoks op de kaart. Alegre Import levert o.a. rundvlees uit Galicië van de ‘Golden World Steak’ winnaar Gutrei Galica voor het beste dry aged Ternera Gallega ter wereld.

Bestellen?

Bent u nog geen klant maar wel geïnteresseerd in onze producten of prijzen? Wij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 10:00 en 16:00 uur op telefoonnummer 06-15571726 of per mail info@alegreimport.n