Spaans vlees – Alegre Import – Spaanse groothandel

The finest from Catalunya

Spaans vlees

Alegre Import is er voor een prachtige lijn in bijzonder Spaans vlees. Naast een basis assortiment zijn wij er ook voor een gamma aan gourmet producten. Wij leveren o.a. Ibérico Bellota varkensvlees evenals Rubia Gallega.

Ibérico varkensvlees

Het Ibérico-varken is algemeen bekend als het beste en meest smaakvolle varkensras ter wereld. De Ibérico-varkens zijn alleen te vinden op het Iberische schiereiland en stammen af van het Mediterrane wilde zwijn. Het Iberische varken wordt beschermd door de Spaanse wet- en regelgeving wat zowel voor de naam als voor de volledige keten van geboorte tot slacht geldt. Doel is om het ras zo zuiver mogelijk te houden en de kwaliteit van leven en het vlees te waarborgen. Vers Ibérico-vlees staat bekend om de hoge concentratie intramusculair vet, ook wel gemarmerd vlees genoemd. Deze marmering zorgt voor sappig en mals vlees met een unieke, bijzondere smaak. Bijzondere delen van het varken zijn de secreto (schouderplaat) en de presa (nekkap).

Alleen het vlees van het Spaanse varken die in de dehesa (vrije natuur) rondlopen en in hun laatste groeifase uitsluitend met bellotas (eikels) zijn gevoed, mag Ibérico Bellota heten.

Rubia Gallega rundvlees

Rubia Gallega is een eeuwenoud runderras uit Galicië. Deze runderen worden in kleine aantallen gehouden bij lokale boeren. Vanwege de enorme populariteit van dit rundvlees wordt dit ras beschermd door de Spaanse wet- en regelgeving. Het authentieke vlees van dit gewaardeerde ras draagt verplicht het erkenningslabel van de Europese Unie. Het is in Galicië normaal om een rund na minimaal 6 jaar te slachten en de dieren hebben alle tijd gehad om te genieten. Bij slacht ligt het gewicht tussen 450 en 500 kg. Hun vacht is min of meer lichtbruin blond en het vlees donkerrood. Het vlees van de Rubia Gallega-runderen kenmerkt zich door de mooie en subtiele vetdooradering. De producten van deze vrije uitloop runderen staan bij veel sterrenkoks in Spanje op de kaart.

Bestellen?

Bent u nog geen klant maar wel geïnteresseerd in onze producten of prijzen? Wij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 10:00 en 16:00 uur op telefoonnummer 06-15571726 of per mail info@alegreimport.nl