SPAANS VLEES

IBÉRICO | GALLEGA | CATALAANSE AMBACHT

Alegre Import is er voor een prachtige lijn in bijzonder Spaans vlees. Naast een basis assortiment zoals verse Chorizo, ChistorraPanceta of een vleespakket voor Fabada,  zijn wij er ook voor een gamma aan gourmet producten op aanvraag.

Denk hierbij aan ambachtelijke Catalaanse BOTIFARRES, IGP Ternera GALLEGA uit GALICIË of IBÉRICO varkens vlees uit JABUGO. Onze BELLOTA kwaliteit varkensvlees kunnen wij van januari tot april vers leveren. 

SPAANS VLEES | IBÉRICO

HET MEEST SMAAKVOLLE VARKENSRAS TER WERELD

Spaans vlees van het Ibérico varken is algemeen bekend als het beste en meest smaakvolle vlees ter wereld. De Ibérico varkens zijn alleen te vinden op het Iberische schiereiland en stammen af van het Mediterrane wilde zwijn. Het Iberische varken wordt beschermd door de Spaanse wet- en regelgeving wat zowel voor de naam als voor de volledige keten van geboorte tot slacht geldt. Doel is om het ras zo zuiver mogelijk te houden, het varken kwaliteit van leven te geven en een kwalitatief eindproduct te waarborgen. Vers Ibérico vlees staat bekend om de hoge concentratie intramusculair vet; ook wel gemarmerd vlees genoemd. Deze marmering zorgt voor sappig en mals vlees met een unieke smaak. Bijzondere delen van het varken zijn de SECRETO [nek en alleen bij dit varken verkrijgbaar] en de PRESA [nek-schouder].

Alleen het vlees van het Spaanse Ibérico varken wat in de dehesa [vrije natuur] rondloopt en daarbij in hun laatste groeifase uitsluitend met bellotas [eikels] zijn gevoed, mag Ibérico Bellota heten.

SPAANS VLEES | TERNERA GALLEGA

RUNDVLEES UIT GALICIË

Rundvlees uit Galicië heeft voornamelijk bekendheid gekregen door het blonde runderras Rubia Gallega maar er gaan veel onwaarheden rond betreffende dit bijzondere vlees. Gecertificeerd rund vlees IGP Ternera Gallega uit Galicië is afkomstig van één van de volgende runderrassen: Rubia Gallega of Morenas Gallegas, alsmede onderlinge kruising van beide rassen. Of een kruising van een bovenstaand ras met Asturiana de los Valles, Limusina of Rubia de Aquitania. Kruisingen van bovenstaande stierenrassen worden tevens toegestaan met koeienras Frisona en Pardo Alpina

Dit Blondvee uit Galicië wordt wegens hoge populariteit beschermd door de Spaanse wet- en regelgeving. Het authentieke vlees van deze gewaardeerde runderen draagt verplicht het erkenningslabel ‘Indicación Geográfica Protegida Ternera Gallega‘ en wordt sedert 1996 erkend door de Europese Unie. IGP Ternera Gallega wordt exclusief afgegeven aan runderen welke in Galicië worden geboren, opgroeien en geslacht. Scherpe controle vindt plaats vanaf geboorte, op voeding, gezondheidszorg, manier van slacht en erkende verkooppunten. Voeding bestaat slechts uit moedermelk en plantaardig krachtvoer en is uitgesloten van elk dierlijk bijproduct. De runderen worden in kleine getallen gehouden bij lokale boeren en lopen vrij rond. Bij slacht ligt het gewicht tussen de 450 en 500 kilo als het rund ongeveer de leeftijd van 6 jaar heeft bereikt. 

Middels scherpe controles behoort Galicisch rundvlees gegarandeerd tot het beste vlees met maximale kwaliteit.

Het vlees van de Gallega-runderen kenmerkt zich door de mooie en subtiele vetdooradering. De producten van deze vrije uitloop runderen staan wereldwijd bij veel sterrenkoks op de kaart. Alegre Import levert o.a. rundvlees uit Galicië van de ‘Golden World Steak’ winnaar Gutrei Galica voor het beste DRY AGED Ternera Gallega ter wereld.

CATALAANS VLEES | BOTIFARRES & MAS

CATALAANSE KWALITEIT IN NEDERLAND

AMBACHT

RECHTSTREEKS VAN DE BOER

Wij leveren duurzaam vlees van vrije uitloop varkens. Denk hierbij aan botifarres, chorizo, varkenshaas, varkens-rib, panceta etc.  

Dit maakt ons trots op onze kwaliteit uit het Catalaanse binnenland. Hier levert een boeren familie een keur aan prachtige producten. Vrije uitloop varkens hebben een goed leven op de boerderij. Zij worden gevoerd met een uitgebalanceerd dieet afkomstig van granen groeiend op eigen land en vermalen in graanmolens op eigen grond. Middels moderne installaties worden er kwalitatief mooie producten geproduceerd.   

Botifarres | Botifarras 

Dit zijn Catalaanse worstjes in vele soorten en maten verkrijgbaar. De worsten worden gemaakt van puur en eerlijk varkensvlees met slechts toevoeging van zout, peper en kruiden. De botifarra Negre is een specialiteit van de regio

VENDA DE PROXIMITAT

Wij zijn trots op onze [gecertificeerde] leverancier uit het Catalaanse binnenland. 

CATALAANS GECERTIFICEERDE KWALITEIT

– DE CIRCEL ROND – beschrijft de levensfilosofie van de familie Rovira. Eerlijke producten bereid op een ambachtelijke wijze. De cyclus begint met de aarde. De familie beheert elke schakel van het productieproces en controleert altijd met het oog gericht op het welzijn van dier en onze natuur. Het graan wordt op eigen land verbouwt, in privé molen vermalen en daarna aangepast gevoerd als dieet voor varkens, hoenders en kalfjes. De dieren leven in vrijheid op de boerderij in de comarca Berguedà. Elk dier wordt optimaal gekruist met als einddoel een mooi gemarmerd vlees wat wordt verwerkt tot een uitzonderlijk gamma aan exclusieve producten met de smaak van ‘toen’. 

Klant worden bij Alegre Import

Bent u nog geen klant maar wel geïnteresseerd in onze Catalaanse delicatessen? Vult u dan het registratieformulier in en daarna nemen wij contact met u op.