VOORWOORD

Alegre betekent plezier, blij, geluk, vreugde en enthousiasme. Eigenschappen die perfect passen bij de kracht en passie van  Alegre Import.

 
Logo Alegre Import

Oprichter

Alegre Import is opgericht door Claudia, een vrouw met een grote passie voor Catalonië. Een energiek mens die middels haar persoonlijke en originele benadering alles over Catalonië kan vertellen. Als geboren Amsterdamse startte zij in 2012 het bedrijf Alegre Import. Een ‘bijna’ logisch gevolg nadat zij zo’n 10 jaar in Catalonië met haar gezin woonde. Bij terugkeer in Nederland moest alles weer even op zijn plek vallen want Claudia was door het hele Catalaanse avontuur gevormd en dit zorgde voor een ommekeer in haar leven. Er lag een weg open om mee aan de slag te gaan en Alegre Import zag het levenslicht. Eenvoud, cultuur, respect voor mens, dier en onze aarde, het behouden van oude tradities en technieken maakt van Catalonië een geweldige regio om mee te werken. 

KVO Certificering Alegre Import Winkel Floriande
Marktkraam geschiedenis Alegre Import Floriande Hoofddorp

Geschiedenis

Alegre Import werd in vogelvlucht gelanceerd; zonder angst of beren op de weg. Missie was altijd het persoonlijk overbrengen van een verhaal. Ging Claudia bij start nog slechts met een flyer en een mooie fles wijn persoonlijk de deuren langs in de buurt, al snel werd het assortiment groter en was daar een vaste plek op de weekmarkt in Hoofddorp. Tegelijkertijd nam Alegre deel aan diverse evenementen ter promotie van haar producten.

Van markt naar winkel 

De vogelvlucht ging door en Alegre Import zette voet over de drempel van een eigen pand. Wat als core-business een Catalaanse delicatessen-shop zou zijn, breidde zich al snel uit tot zoveel meer. Er werden kosten nog moeite gespaard om te groeien richting cateraar van Spaanse afhaalmaaltijden inclusief een knusse industriële keuken en Catalaanse kok. Daarbij organiseerde Alegre diverse evenementen en workshops; alles met het oog op het overbrengen van het Catalaanse leven.

Alegre import winkel genderenplein

Even pas op de plaats

Na heel wat strubbelingen ging het licht pas twee jaar later bij Alegre Import uit na een bubble van keihard werken. Het bleek niet het geschikte winkelcentrum te zijn met het doel wat Alegre voor ogen had.

Dus hup, even adempauze na de ‘roller coaster’ en weer snel de blik vooruit. Het Alegre hart blijft kloppen en achter de schermen onderhouden we contact met onze leveranciers en klanten, bezoeken we belangrijke beurzen en maken al snel een ‘restart’ als leverancier van Spaanse en Catalaanse Food & Beverage.

‘Benvinguts’ in een land dat Catalonië heet!

Waar staan we nu?

Alegre slaapt nooit en blijft altijd nadenken hoe het Catalaanse leven op de beste manier over gebracht kan worden. Alle ervaringen, waardevolle contacten én het beheersen van de Catalaanse taal is de kracht van Alegre. Ons hart blijft kloppen bij het importeren van Catalaanse kwaliteits wijnen en food. Daarbij voorzien wij als partner van een Spaanse groothandel in een ruim assortiment van zo’n 500 Spaanse producten en betreden wij als mede eigenaar van 4DEX V.O.F. onder de handelsnaam ‘I love PAELLA’ ook de particuliere markt. 

Er is altijd toekomst: Força i Endevant!

Montserrat gebergte