Ons verhaal

The finest from Catalunya

VOORWOORD

Alegre betekent plezier, blij, geluk, vreugde en enthousiasme. Eigenschappen die perfect passen bij de kracht en passie van  Alegre Import.

Oprichter

Alegre Import is opgericht door Claudia, een vrouw met een grote passie voor Catalonië. Een energiek mens die op haar eigen en originele  manier alles over Catalonië kan vertellen. Als geboren Amsterdamse startte zij in 2012 het bedrijf Alegre Import. Een ‘bijna’ logisch gevolg nadat zij zo’n 10 jaar in Catalonië met haar gezin woonde. Bij terugkeer in Nederland moest alles weer even op zijn plek vallen want Claudia was door het hele Catalaanse avontuur gevormd en zorgde voor een ommekeer in haar leven. Er lag een weg open om mee aan de slag te gaan en Alegre Import zag het levenslicht. Eenvoud, cultuur, respect voor mens, dier en onze aarde, het behouden van oude tradities en technieken maken onze stressvolle maatschappij een stuk waardevoller.

Geschiedenis

Alegre Import werd in vogelvlucht gelanceerd; zonder angst of beren op de weg. Missie was altijd het persoonlijk overbrengen van een verhaal. Ging Claudia bij start nog slechts met een flyer en een mooie wijn persoonlijk de deuren langs in de buurt, al snel werd het assortiment groter en was daar een vaste plek op de weekmarkt in Hoofddorp. Tegelijkertijd nam Alegre deel aan diverse evenementen ter promotie van haar producten.

Van markt naar winkel 

De volgelvlucht ging door en Alegre Import zette voet over de drempel van een eigen pand. Wat als core-business een Catalaanse delicatessen-shop zou zijn, breidde zich al snel uit tot zoveel meer. Er werden kosten nog moeite gespaard om te groeien richting een lunchroom met terras en als cateraar van afhaalmaaltijden. Onze Catalaanse chefkok was prettig gezelschap in onze knusse industriele keuken. Alegre organiseerde zelfstandig evenementen en workshops, alles met het oog op het overbrengen van het Catalaanse leven.

Helaas bleek de locatie in winkelcentrum Floriande niet geschikt voor hetgeen Alegre voor oog had en scheidden deze wegen halverwege 2017.

Even pas op de plaats

En dus neemt Alegre even adempauze na de ‘roller coaster’ maar het Alegre hart blijft altijd kloppen. Achter de schermen onderhouden we nog steeds contact met onze leveranciers en onze klanten, bezoeken we nog belangrijke beurzen en genieten vooral van de Catalaanse ‘vibe’.
‘Benvinguts’ in een land dat Catalonië heet!

Waar staan we nu

Alegre slaapt nooit en is alweer druk bezig met het uitwerken van een nieuw concept, waarbij het overbrengen van het Catalaanse leven zoals altijd voorop staat. Alle ervaringen, waardevolle contacten én het beheersen van de Catalaanse taal is de kracht van Alegre. Catalonië blijft een veelbesproken onderwerp en elk individu heeft het democratische recht om hierover een mening te hebben. Claudia deelt bewust geen politieke mening, maar huilt van binnen om alles wat er op dit moment in haar geliefde land gaande is. 

Zoveel emoties Força i Endevant!