Wijn tour

Wijntour Het is September en het oogstseizoen is voor de wijnboeren in volle gang; dit jaar wellicht iets vroeger dan normaal, wegens de weersomstandigheden van afgelopen jaar.  Alegre Import krijgt hiervoor een exclusieve tour door de wijngaarden van Aymar_wines. Een avontuur welk ons de passie voor de ecologische wijncultuur laat zien waar dit bedrijf zich…

Lees verder!

Xarel·lo Vermell

Xarel.lo vermell? Druivenras Xarel.lo Vermell is een inheemse en Catalaanse variëteit ook bekend als ‘Cartoixà vermelho’ of ‘Caroixà marí’. Het is een mutatie van de Xarel.lo, zijn schil is dikker en een latere oogst levert een druif met een licht rose- rode kleur. Het is altijd een op grote schaal traditioneel verbouwde druivenras geweest in wijndomein Penedès. Het uitstervend karakter van deze variëteit…

Lees verder!
Spaanse olijfolie

Olijfolie

Olijfolie MEDITARRANEAN WAY OF LIVING Denk je ook gelijk aan de zon en een Mediterraans leven als je brood met tomaat, knoflook, zout en heerlijke Spaanse olijfolie voorgeschoteld krijgt?Een mooie olijfolie is al lang niet meer weg te denken binnen de Nederlandse cultuur. Het geeft elk gerecht nét even dat extra.  Simpelweg op ambachtlijk landbrood…

Lees verder!
Botifarra, Catalaans worstje gegrild op de barbecue

Botifarres

Een botifarra (Butifarra in het Spaans), is één van de belangrijkste producten in de Catalaanse gastronomie. Een botifarra wordt bereid volgens een authentiek recept, vervaardigd van varkensvlees van hoge kwaliteit en specerijen. Er is een grote verscheidenheid aan botifarres: Botifarra cru, verse worst, uitermate geschikt voor de BBQ. Botifarra negra, gekookte bloedworst Botifarra Catalana, gekookte…

Lees verder!